Torsdagsmøder

Der er blevet afholdt møder hver torsdag i ugerne 32 og 33. Billedet her er fra mødet torsdag den 13. august og referatet nedenunder er fra mødet den 6. august.

Ebba-Torsdagsmoede_web

Referat møde på stationen 6. august 2009 kl. 18-20

En lille gruppe på 6 personer deltog i det første møde på stationen på en fantastisk sommeraften, hvor det gode vejr ellers inviterede til at nyde vejret udendørs. Den lille gruppe talte Hedehusborgere fra både Gammel Hedehusene/Reerslevvejskvarteret, Baldersbrønde og Fløng samt en medarbejder fra helhedsplanen Det Bedste i Charlottekvarteret. Det var derfor en god mulighed for at tale om relationerne mellem de forskellige områder i Hedehusene.

Ebba Hestbæk indledte mødet med at fortælle om Christians Nolds kunstprojekt Sensing Hedehusene og om at Høje-Taastrup Kommune i forbindelse med projektet havde stillet stationen til rådighed som fælles mødested for beboere fra alle områder i (og omkring) Hedehusene i de kommende 3 måneder.

Efter Ebbas oplæg blev der luftet forskellige forslag til hvordan stationen kunne bruges, og der talt frem og tilbage om sammenhængen mellem de forskellige områder i Hedehusene.  Et forslag gik ud på at arrangere en række af ’kvarteraftener’, med fokus på både bekymringer og drømme om fremtiden for de forskellige områder i Hedehusene. Række af møder skulle så afsluttes med et fælles møde for alle områder, hvor man behandlede hele Hedehusenes fremtid. Ebba fortalte, at hun havde fået henvendelse fra en person, der gerne ville komme og fortælle om muligheden for lave en lokal netbaseret tv-station lidt ligesom youtube.com.

Flere deltagere mente, at det var vigtigt at de forskellige områder skulle bevare deres selvstændige særpræg og identitet. Hvis beboerne fra de forskellige områder skal mødes på stationen, skal de have mulighed for at tale om deres eget område. Den kommende udvidelse af Holbæk-motorvejen og Svømmehallens fremtid er f.eks. en vigtige sager for beboere i Fløng. Samtidig er den kommende byudvikling af Gammelsø-området et spørgsmål, der er vigtigt for alle områder i Hedehusene. Sidste melding fra kommunen, er at første spadestik i realiseringen af planerne bliver taget om 5 år.

Som afslutning på mødet opfordrede deltagerne hinanden til at tage kontakt til deres netværk og fortælle om muligheden for at mødes på stationen hver torsdag i august fra 18-20 og om de arrangementer, der desuden sker i forbindelse med kunstprojektet.

Referat: Martin Frandsen

Timeline

Have your say

:

:

Powered by WP Hashcash